Tesort: Wuyi Yancha (klippte)
Härkomst: Fuijan, Kina
Köpt hos: In the Mood for Tea, i september
Pris: Minns ej
Utseende: Lite tvinnade, mörka, hela och långa blad
Bryggparametrar: 95 grader, 5 gram blad, förvärmd gaiwan som rymmer 1 dl
Torr doft: Rostat, brödigt, maltigt, en aning sött som råsocker
Våt/varm doft: Rostad, kraftig, brödig
Dryckens doft: Rostat, men mjukare än den torra eller varma doften
Bryggning 1 (30 s): Tunn kropp, vattnig men rund och behaglig. Eftersmaken rostad, lägger sig mörkt på tungan. Väldigt lång eftersmak som blommar upp i munnen efter en stund.
Bryggning 2 (10 s): Mer kropp, kraftig men mjuk. Mycket rostning, lite metalliskt, tjock munkänsla. Mycket trevligt, värmande och behagligt med en cha qi som får mig att känna mig tillfreds.
Bryggning 3 (15 s): Mycket stark och kraftig rostning. Fortfarande trevligt och med lagom mycket beska som får det att vattnas i munnen. Torr, rostad eftersmak.
Bryggning 4 (10 s): Nu har teet fått vila en stund medan jag har sysslat med annat. Stark rostning, fortfarande trevligt.
Bryggning 5 (10 s): Rostingen kvarstår, en aning mer fruktiga toner av aprikos och persika-.
Bryggning 6 (15 s): Rostingen mer diskret nu, fruktsmaken är nästan alkoholartad.
Bryggning 7 (20 s): Rostningen framträder tydligare igen, men fruktigheten finns kvar som en mjukhet. Aningar av traktordäck och tallbar, enligt min sambo. Jag håller med – åtminstone om tallbarren.
Bryggning 8 (30 s): Börjar tappa smak, men fortfarande gott, ganska fruktigt.
Sammanfattning: Ett bra klippte, om än inte bland de allra bästa. Passar även väldigt bra att slöbrygga i stor kanna med mindre blad och lång bryggtid.