Provsmakningsschema

Tefakta
Namn: Teets namn, t.ex. Feng Huang Dan Cong Mi Lan Xiang
Tesort (oolong, svart, grönt, gult, vitt, puerh etc.)
Ursprung: Land/provins
Skördeår (ev årstid eller månad)
Köpt hos:
Pris:

Bryggparametrar:
Bryggmetod (t.ex. gong fu, västerländsk bryggning)
Bryggkärl (sort, storlek)
Temperatur
Tid
Antal bryggningar

Yttre parametrar
Utseende torra och blöta blad
Färg torra och blöta blad
Färg färdig dryck
Doft – torrt, i varmt kärl, efter första bryggningen, drycken

Smakparametrar
Sötma, syrlighet, fränt, beskt, bittert, tunt, plant, överbryggt, underbryggt
Fattigt, rikt, djupt, mäktigt, mättat
Grönska, grönsak, spenat, hö, gräs, sparris, kronärtskocka, alg
Rostat – lätt, kraftigt
Rökigt
Blommighet – lätt eller tung, parfymerad eller inte
Fruktigt
Nötigt
Kakao/Choklad
Kanel
Vanilj
Sesam
Rent
Mineral
Kropp (kraftig/svag)

Cha Qi
Värmande
Uppiggande

Munkänsla
Smörigt
Oljigt
Krämigt
Mjölkigt
Strävt
Gummiartat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s