Om gong fu

Idag skulle jag försöka förklara för min sambo vad gong fu egentligen betyder och på vilket sätt det betyder inte bara ett sätt att brygga te utan också en kampsport. Så det blev att jag wikipediade och återupptäckte information som jag halvt glömt bort. För gong fu/gung fu/kung fu betyder all form av studier, lärande och praktiserande som kräver tålamod och tid (fritt översatt från Wikipedia i sann akademisk anda). Det kan vara vilken form av kunskap eller talang som helst som du har uppnått genom träning och koncentration. Gong i sammanhanget betyder (rätta mig om jag har fel, Fredrik!) arbete, framgång, merit och fu betyder person (man). Det handlar om att stärka både kropp och sinne och förfina sin skicklighet.

Så gong fu cha (tebryggning i gong fu-stil) är bara en del av någonting större. Vi kan göra vad som helst gong fu. Det är en insikt väl värd att använda i det dagliga livet.

Annonser

2 tankar om “Om gong fu

 1. Så. Nu har jag läst igenom hela bloggen. Från början till slut. Underbart att det finns sådan mycken läsning om detta. Jag kommer egentligen från kaffehållet, men dras mer och mer åt att också njuta bra teer.

  För tillfället är jag bosatt i Tyskland, där teutbudet i butikerna är minst sagt skralt, så jag tänkte fråga om du har bra tips på internetbutiker som fraktar billigt. Av särskilt stort intresse vore ju Tysklandsbaserade dito, men allt som erbjuder hög kvalitet (och kompetent inpackning) är av intresse. Tack på förhand.

  • Oj, det måste ha tagit ett tag? Alla jag vet som upptäckt tenörderiet de senaste åren har suttit och lusläst olika bloggar, även jag, men det är förstås alltid kul när ens egna blogginlägg får någon annan användning än att ruttna på nätkyrkogården 🙂

   Jag har aldrig köpt från någon tebutik i Tyskland. När jag beställt utanför Sverige har jag främst använd Jing Tea Shop och Funalliance. Funalliance har billig frakt, snabb skeppning och bra utbud av smakprov så de rekommenderas. Svenska House of Tea skickar till Europa så dem kan jag också rekommendera. Det framgår inte om In the Mood for Tea skickar utanför Sverige, men det kan ju vara värt att prova.

   Jag postar ett inlägg om detta också så kan andra svara. /Sebastian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s