Hemligheten: att inte ha för varm mjölk (tänk på att matcha vill ha högst 80 grader) och att sila tepulvret. Sedan vispa med elektrisk lattevisp. Mums!
1. Jag köpte matcha2. Jag köpte havremjölk3. Jag hällde upp 2,5 dl havremjölk i en kopp4. Jag satte in koppen i mikron5. Jag satte mikron på 1 min6. Jag lät mikron värma havremjölken7. Jag tog ut koppen med den varma havremjölken ur mikron8. Jag tog fram en tesil9. Jag silade matchapulver genom tesilen ner i den varma havremjölken10. Jag tog fram en lattevisp11. Jag vispade med lattevispen12. Jag fotade resultatet13. Jag drack min matchalatte
Hur gick du till väga? (Steg för steg)
1. Jag köpte matcha2. Jag köpte havremjölk3. Jag hällde upp 2,5 dl havremjölk i en kopp4. Jag satte in koppen i mikron5. Jag satte mikron på 1 min6. Jag lät mikron värma havremjölken7. Jag tog ut koppen med den varma havremjölken ur mikron8. Jag tog fram en tesil9. Jag silade matchapulver genom tesilen ner i den varma havremjölken10. Jag tog fram en lattevisp11. Jag vispade med lattevispen12. Jag fotade resultatet13. Jag drack min matchalatte
Jag glömde i denna (något retsamma, hoppas att du inte tog illa upp) långa uppräkning att nämna mängden matchapulver: mellan ½ och 1 tsk.