Rostad Kukicha från Clearspring

Jag är inte direkt världens mest välbevandrade tedrickare när det kommer till Japan och japanska teer. Jag gillar vissa Sencha men jag har aldrig lyckats uppbåda nog med entusiasm för att verkligen satsa på att utforska Sencha. Istället dricker jag glatt de Sencha-teer som råkar komma i min väg och gläder mig också mycket åt japanskt oolong, bra gyokuro och andra roligheter.

Kukicha tillhör en klass av japanskt te som jag är nästan barnsligt förtjust i. Trots att jag inte druckit så värst otroligt mycket Kukicha gillar jag verkligen dess grönska. Därför bad jag verkligen om att bli besviken när jag köpte rostad Kukicha från Clearspring, men – tänkte jag – 54 kronor för 125 gram gör det ju till ett inte särskilt riskabelt roulettespel. Mycket riktigt smakade det inte ett dugg annorlunda än Houjicha (rostad Bancha) och även jämfört med Genmaicha är skillnaderna ganska hårfina. Här finns en god mörk sötma och en smak av rostat spannmål, men varje kopp jag dricker får mig att längta efter grönska. Vill jag ha rostat te är oolong så mycket bättre.

Nästa gång köper jag orostat Kukicha!

Information från försäljaren:

”Clearspring Organic Kukicha is a roasted twig tea with a rich, toasty taste and a mild, soothing effect.
It contains only about one tenth of the caffeine of normal tea making it ideal for children and adults alike.
Clearspring Organic Kukicha is prepared at Nagata Chaen, Kyoto, from select twigs and stems of the tea bushes harvested late in the season when the plant’s caffeine levels are at their lowest.
The twigs are steamed, dried, aged to develop their flavour, then roasted and mixed with a small portion of roasted tea leaves immediately prior to packing.
Kukicha blends well with apple juice or cereal malt sweeteners.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s