Longcha från Yuko Ono

Fullständigt namn: Longcha, Takeo Chagyo
Butik: Yuko Ono / Sencha Webshop
Butikens beskrivning: Ett delvis oxiderat grönt te som är Japans motsvarighet till Kinas Oolong te. Doften är rund och påminner mycket om de svarta teerna, smaken är väl balanserad med inslag av mogna bär, aprikos och mineral. Teet passar utmärkt till mat och lite sötare kakor. Teet är ekologiskt certifierat av JAS.
Pris: 170 kronor per hekto

Detta är mitt andra japanska oolong, tack till Per Brekell för smakprov! Longcha skiljer ganska mycket från samma försäljares Hishiwaen. Bladen är nästan pulveriserade och väldigt mörka. Färgen på den färdiga drycken är som svart te. Doften påminner om svartvinbär och blåbär. Bryggt i en större kyusu med åttio grader varmt vatten och mycket blad får teet en god, mörk sirapssötma. Eftersmaken är lite torr och själva smaken har ett torrt sting. Smaken är mycket fyllig med en gräddig mjukhet. Jag får inga tydliga smakreferenser men tänker på bär i största allmänhet, särskilt blåbär och hallon. Longcha påminner mest av allt om Bai Hao och liksom ett bra Bai Hao är detta ett mycket gott mörkare oolong, ljust och mörkt på samma gång, både delikat och robust. Lättare bryggt blir det ljusare med en honungssötma och passar bra som svalkande dryck en varm sommardag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s