Tekanne-abstinens

Det finns saker man inte saknar förrän de försvinner. Till exempel en riktigt bra tekanna. Min kyusu var vacker, lagom stor, hällde perfekt och släppte aldrig igenom ett teblad. Den blev snabbt använd till svarta teer och oolong likväl som till gröna, eftersom ingen annan kanna jag ägde var lika bra. Nu har handtaget gått sönder. Jag har virrat runt på stan i flera dagar och försökt hitta en värdig ersättare, men det är lönlöst. Butiken där jag köpte kannan har sålt slut och inga andra butiker har någon som uppfyller de högt ställda kraven.

I väntan på den nya perfekta tekannan sliter jag mitt hår och försöker klara mig med mindervärdiga exemplar som bara gör mig irriterad. Antar att jag får tänka positivt och se fram emot den enorma glädje jag kommer känna när jag återigen har en bra tekanna under mitt tak.

Förresten, vet du någon butik som säljer en kanna, 2,5-3 dl, med riktigt finmaskigt filter i pipen (inga insatskorgar!) och helst snygg? Tips mottages tacksamt!

10 tankar på “Tekanne-abstinens

  1. Men du. Varför använder du inte bara ett sånt där droppskydds- och inga-teblad-i-koppen-paraply? Eller vad de nu heter… Då behöver den ju inte ha någon silmekanism över huvud taget.

  2. Det är möjligt att jag bara är allmänt sturig och tjurig nu, men jag vill ha en tekanna med finmaskigt filter. Det stämmer mer med min bild av ”hur en tekanna ska vara”, och sådana inre bilder kan vara väldigt grundmurade. Men tack min vän för tipset, jag ska ha det i åtanke 🙂

  3. Stort tack Murdoch! Jag har skrivit till Yuko Ono nu och hoppas att jag hittar något hos henne som jag vill ha. Det japanska oolong jag köpte från henne var underbart.Ps. Jag läser din blogg!

  4. Jag förstår din sorg, en bra kanna är ju så viktig. Jag kan rekommendera Hibiki-an där jag köpte min kyusu. Filtret är finmaskigt och sitter fast på insidan kannan. Om du nu inte redan hittat en ny hos Yuko Ono förstås :)Länk annars: http://tr.im/mFPn

  5. Tack för tipset Shomen, det är absolut en tänkvärd kandidat. Yuko Ono har varit vänlig nog att skicka bilder men än så länge håller jag flera möjligheter öppna och hastar inte. Kanske har jag en dröm om att hitta en överkomlig och funktionell kyusu som jag blir riktigt förälskad i, men det har inte skett hittills.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s