Nepal Mountain

Bakgrundsfakta: Detta gröna te från Nepal är ett smakprov jag fått av Asketen. Tack! Han har köpt det på Slaggatan 10 där det kostar 33 kronor för ett hekto. Butiken beskriver sitt te som ”Blad med spännande form och unik smak”.

Utseende: De torra bladen är krusiga och stora blad, vissa är mörkare och andra är ljusare. De våta bladen visar sig vara hela och stora, blandat mörkgröna och ljust gulbruna. Den färdiga drycken blir ljust gulgrön.

Doft: De torra bladen doftar English Breakfast, det vill säga okarakteristiskt svart, men när de läggs i en förvärmd kanna blir doften rik, mustig, maltig och kraftig. Dryckens doft är fruktig, söt och brödig med toner av äpple.

Jag har bryggt i en förvärmd kanna som rymmer tre deciliter, med 95 grader varmt vatten och 1½ minuts bryggning. Smaken blir precis som mitt Bancha från Johan & Nyström. Bladen ser ut som bancha och det enda som skiljer är det maltiga i vissa skeden av doften. Smaken är bancha rakt igenom: sött och äpple men lite syrligt friskt.Unikt? Nja. Kanske unikt bland de nepalesiska teerna. Gott, men ärligt talat förstår jag inte vitsen med nepalesiskt te när det smakar precis som låggradigt japanskt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s